Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът на Чехия осъди санкциите срещу Русия

Снимка: БГНЕС

Президентът на Чехия осъди санкциите срещу Русия. По време на международната конференция „Диалог на цивилизациите” Милош Земан  призова страните да обединят своите усилия срещу реалния враг, какъвто е тероризмът.
 Страните трябва да се научат да общуват на най-различни равнища, да търгуват и да обменят капитали, а не да въвеждат ограничения, посочи чешкият лидер.

Санкциите 
трябва да бъдат премахнати. Те не само са безполезни, но и са противоречиви, тъй като предизвикват обратен ефект, изтъкна Милош Земан и припомни, че в миналото единственият резултат от дългогодишните санкции срещу Куба беше засилването на режима на Кастро.

Според чешкия президент Украйна сега не е най-голямото предизвикателство пред цивилизованите държави:

Тази опасност се нарича Ислямска държава. Сигурно сте виждали картата, която показва, че до 2020 година т. нар „Ислямски халифат” трябва да заема половината Европа, цялата Средна Азия и Близкия Изток. Ще кажете, че това е дело на луд, н
о ако стечели "Майн Кампф" на Адолф Хитлер, това също беше "работа на луд", който почти успя.Ето това е истинската опасност днес иние трябва заедно да се борим с международния тероризъм.

От своя страна президентът на международния форум „Диалог на цивилизациите” Владимир Якунин посочи, че в днешно време се правят опити да се разединят различните части на Европа и така тя да бъдат отслабена.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!