Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БНР: "Събота 12+3" обединява "Конструкция" и "Деконструкция"

Снимка: Ани Лозева


"Събота 12+3" ще е новото предаване в ефира на "Хоризонт" от идната събота. То ще бъде в две части – "Конструкция" и "Деконструкция", а водещи ще са Калин Манолов и Петър Волгин
Повече плурализъм и възможност за общуване със слушателите – на това залага новото предаване, обясни директорът на "Хоризонт" Васил Чобанов:
Идеята е да можем да имаме повече гледни точки в това предаване, в този сегмент, и това ще започне от 25-и, следващата събота. Успяхме тези дни в дискусия да чуем и двамата водещи, да чуем техните аргументи, да ги уверим, че не търсим някаква форма на противодействие или среща на различните мнения. Идеята е едната седмица единият водещ да бъде първи и да предлага темата, другият водещ, ако желае да я продължи или да я представи по своето виждане, със своите слушатели, със своите гости. Другата седмица обратното.
С новия съботен пояс БНР увеличава публицистиката си, беше категоричен програмният директор на БНР Иво Тодоров:
Ние даваме възможност в събота, в отрязъка "12 плюс З", един силен публицистичен формат – "Събота 12 плюс З" с два панела да се реализира в ефира на БНР и да постигне добра слушаемост с възможност за комуникация с аудиторията. Аз се радвам, че колегата Петър Волгин е един от малкото журналисти в БНР, който има добра комуникативна способност с аудиторията. Предаването, което той правеше и което ще влезе като панел в "Събота 12 плюс З", е едно от малкото предавания, в които има открита телефонна линия по програма "Хоризонт".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!