Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стефан Командарев получи голямата награда "Златна роза" за "Съдилището"

Ники Илиев отново с наградата на публиката

| обновено на 18.10.14 в 12:44
Снимка: Архив
Голямата награда "Златна роза" за пълнометражен филм на 32-рия Фестивал на българския игрален филм във Варна получи Стефан Командарев за лентата си  "Съдилището". Награда  "Златна роза" за късометражен филм заслужи  "Чест" на Павел Веснаков

Най-добър режисьор е Милко Лазаров, представен на фестивала с филма си "Отчуждение", а най-добър сценарист - Костадин Бонев, който заедно с Ина Вълчанова е автор на сценария на филма "Потъването на Созопол". Специалната награда на Община Варна получи "Урок" на Кристина Грозева и Петър Вълчанов. За най-добър оператор бе отличен Калоян Божилов.
Асен Блатечки пристигна във Варна, за да получи наградата за най-добра мъжка роля в "Съдилището". Снежина Петрова е наградена за най-добра женска роля във филма "Потъването на Созопол". Наградата за дебют е за филма "Отрова за мишки" на режисьора Константин Буров.
Режисьорът Ники Илиев получи за втори път наградата на публиката за филма си "Живи легенди", той благодари на публиката и за наградата на първия си филм "Чужденецът". 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!