Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Албания призова Белград да осъди антиалбанските действия на стадион "Партизан"

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Министерството на външните работи на Албания строго осъжда политическите опити за оклеветяване, предприети от ключови лидери на Сърбия, срещу албанските държава и народ, във връзка с инцидента по време на срещата по футбол между националните отбори на двете страни 14 октомври, когато над стадион „Партизан” в Белград прелетя безпилотен летателен апарат с албанското знаме.

Това се посочва в позиция, разпространена от посолството на Република Албания в София:
Паника, дезинформация и объркване бяха представени пред обществеността относно това, кой е отговорен за инцидентите и провокациите - без легитимност и критерии, репутацията на господин Олси Рама (брат на премиера на Албания Еди Рама) бе опетнена, след като той бе обвинен, че е пилотирал безпилотния летателен апарат със предизвикалото спорове знаме. Продължаващите молби за изясняване на ситуацията, адресирани към министерството на външните работи на Сърбия от най-високите нива на албанското правителство и дипломация, са посрещани с мълчание.
Министерството на външните работи на Албания призовава лидерите на Сърбия ясно и изцяло да осъдят антиалбанските действия, случили се преди, по време на и след футболната среща между Сърбия и Албания.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!