Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ураганът "Гонсало" причини транспортни проблеми във Великобритания

Отменени полети, проблеми с фериботите и по пътищата донесе на британските острови ураганът "Гонсало", който се придвижва на изток от Атлантическия океан.

Проливни дъждове и бурни ветрове причиняват проблеми с транспорта, след като останките от урагана "Гонсало" засегнаха Великобритания. В Северен Уелс и остров Уайт бяха измерени ветрове със скорост 120 километра в час. Повече от 100 полета бяха отменени от летище Хийтроу, но от другите летища няма съобщения за проблеми.

За щастие на пътниците, както коментираха британските медии, ураганът "Гонсало" пристига във Великобритания в неособено натоварен ден като вторник, така че пътниците могат да намерят алтернативни полети. Буреносните ветрове се придвижват на изток, като метеоролозите очакват обилни валежи на места и дори сняг по високите части на Шотландия.

От Би Би Си съобщиха, че вятърът е достатъчно силен, за да причини леки щети на сградите, както и да изкорени по-малки дървета и да троши клони. По някои пътища вече има проблеми поради падналите дървета и клони. Много от фериботните услуги или са отменени, или се извършват с големи закъснения. 

Ураганът "Гонсало" нанесе сериозни материални щети и прекъсна електрозахранването на Бермудските острови миналата седмица, където ветровете достигнаха 180 километра в час.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!