Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нова методика поставя основите на театралното образование в средните училища в Сливен

Снимка: theatresliven.com

"Гостилничарката" на Карло Голдони е премиерното заглавие, което тази вечер ще представи програмата за изграждане на театрални аудитории клуб "Зрител" на сливенския драматичен театър. Тя се осъществява по европейската програма за образование "Успех", с ученици от Природо-математическата гимназия "Добри Чинтулов". Режисьор на постановката e Мария Атанасова.

Програмата на сливенския драматичен театър за изграждане на театрални аудитории клуб "Зрител" е дело на режисьорите Добромир Цветков, Мария Атанасова и младият учител по литература Михаил Ненов. Една нова методика поставя основите на театралното образование в средните училища, започвайки с Природо-математическата гимназия в Сливен, разказва режисьорката Мария Атанасова:

Програмата е съставена с три модула, прожекции, има театрални игри и отделно всеки път имаме много дълги дискусии. Част от тях проявиха страхотно желание да направим спектакъл. Аз избрах една класическа комедия, комедия "дел арте" от 18-и век. Мисля, че всеки един от участниците позна радостта от това да си на сцената. В нея се дискутира суетата на човешкия характер, но се получи според мен една много интересна и с добро чувство за хумор сатира към съвременния човек.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!