Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Многохиляден протест в Рим против трудовите и финансови реформи

Снимка: http://www.repubblica.it
В Рим се провежда национален протест против трудовите реформи. Организира го най-големият профсъюз на Апенините - Общата италианска конфедерация на труда.

Хиляди хора от цяла Италия пристигнаха в Рим и се събраха на площад „Сан Джованни”, за да изразят своето недоволство спрямо трудовите реформи и в защита статута на работниците. Протестиращите искат  промени в икономическата програма, сигурна трудова заетост и образование както и социална справедливост.

Премиерът Матео Ренци, който е във Флоренция на среща със свои привърженици от партията на демократите, заяви, че са свършили времената, когато една протестна демонстрация може да блокира правителството и настоящото няма никакво намерение да отстъпи от своите позиции и предвидените реформи ще бъдат реализирани. Чрез своя изкусен политически език Ренци подчерта, че остава непоколебим в  желанието си да върне надеждата на хората, като оставя законното  право да се протестира.

Уточнение направи вътрешния министър и лидер на Нова дясно-центристка партия Анджелино Алфано като каза, че синдикатът защитава миналото, докато правителството поставя основите на бъдещето за младите хора.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!