Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ДПС се обяви за съставяне на силно проевропейско правителство

Снимка: БГНЕС

Съставяне на силно проевропейско правителство е правилният избор, а най-лошият вариант са нови избори, още по-лош вариант е безпринципна коалиция с участието на националпопулистки формации. Това коментира лидерът на ДПС Лютви Местан след заседание на парламентарната група.

Зависи в какъв формат и ако той говори за трипартийна коалиция между ГЕРБ, Реформаторския блок и Патриотичния фронт, в която трипартийна коалиция лидерите на тези три партии да участват като министри, това е ярък пример за неприемлива от ДПС антиевропейска коалиция. Ние заявихме много ясна позиция да изиграем много позитивна, градивна роля за намирането на формулата на стабилно управление, без да поставяме условие за наше участие в този кабинет, коментира Лютви Местан на въпрос дали подкрепя настояването на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов лидерите на партии, подкрепящи правителството, да участват в него.

ДПС настоява да се разкрие пълната истина за КТБ, каза Местан.

А чии злокобни политически фигури и кои политически сили ще изплуват от трезорите на КТБ е въпрос, чийто отговор дължим на българското общество, каза Местан.

Още днес депутатите от ДПС внасят законопроект за прозрачността за КТБ и разкриване на задкулисието. ДПС подкрепя пазарните механизми при решаване на съдбата на банката.

Пазарното бизнесрешение - най-доброто решение и ДПС казват "да" на пазарното решение за КТБ. Не непременно с публични средства за българския данъкоплатец. Ако има инвеститор, който да поеме риск за КТБ, това трябва да се подкрепи непременно. Законопроектът, който внасяме, решава въпроса с прозрачността и да видим кои са участниците в това задкулисие. Кой какви договори е имал, били те с тях самите или с членове на семействата им, допълни Лютви Местан.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Отново имаше протест срещу мандата на ДПС от 7-ми Габровски избирателен район

Около 60 души блокираха днес за час подхода към прохода Шипка в района на габровския квартал "Любово" и временно спряха движението на автомобилите. Протестиращите се обявиха против мандата на Движението за права и свободи в Народното събрание, разпределен..

публикувано на 24.10.14 в 19:18

ПФ иска разследване на Искров и ДПС заради КТБ

ПФ иска разследване на Искров и ДПС заради КТБ Патриотичният фронт" и ГЕРБ са на мнение, че управителят на БНБ Иван Искров и ДПС трябва да бъдат разследвани за случая със затворената Корпоративна търговска банка (КТБ). Това обяви евродепутатът и..

публикувано на 24.10.14 в 15:15

Реформаторите са готови за кабинет с ГЕРБ, но без БСП и ДПС

Пловдивският депутат от Реформаторския блок доцент Димитър Шишков определи като официални снощните преговори межу Реформаторите и ГЕРБ. Шишков обясни, че няма как на ниво евентуален бъдещ министър-председател и вече избрани депутати, подобни консултации..

обновено на 22.10.14 в 14:59