Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ДПС внасят в парламента Закон за КТБ

ДПС внасят в парламента Закон за КТБ. В кулоарите на парламента вносителят Делян Пеевски обясни какво включва проектът.

Избор на чуждестранна фирма, разследваща, която да бъде наета да провери всичко - потоци, трансфери, активи преди, след сега затварянето, квестура, всичко да стане ясно, кой се разпорежда с активите, преди се е разпореждал, сега се е разпореждал. Дайте да подходим обективно за нещата. Аз не съм в основата на проблема и това ще стане ясно, нали, както стана ясно вече от всичко, което излезе. Ще видите и законът ще излезе, всички данни, ще видим кой е в основата и кой не е. Не става дума закон за една банка. Значи, ние сме за пазарно решение. Има инвеститори, да чуем какво е, ние ще подкрепим пазарно решение, заяви вносителят на законопроекта Делян Пеевски.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

БНБ очаква отнемане на лиценза на КТБ

Българската народна банка (БНБ) очаква отнемане на лиценза на Корпоративна търговска банка (КТБ). В документа, който Централната банка внесе в парламента, е записано, че се очаква КТБ да отчете отрицателен собствен капитал и това води до законовото..

обновено на 27.10.14 в 17:36

Протестиращите вложители в КТБ имат предложения за оздравяването на банката

Председателят на Сдружение "Ние, гражданите" Вера Ахундова каза в "Преди всички", че от сдружението са представили конкретни предложения за излизане от кризата в КТБ. Всички политически сили имат добро разбиране. Казват, че първият им казус ще бъде..

публикувано на 27.10.14 в 10:00

Заимов: Парламентът да си вземе поука от случая с КТБ

„Аз съм убеден, че докладът за състоянието на КТБ отразява реалността“, каза Мартин Заимов, бивш подуправител на БНБ и ръководител на Валутния борд, в интервю за БНР. Заимов обясни и каква според него трябва да бъде реакцията по казуса..

публикувано на 27.10.14 в 09:33