Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Има материали за зимно почистване на пътищата в Благоевградско само за месец

Снимка: Георги Корнейков, БНР

Само за един месец има подсигурени материали за зимно поддържане и почистване на пътищата в област Благоевград. Причината е, че не са подновени договори на Агенция "Пътна инфраструктура" с поддържащите фирми.

Договорите на "Обединение пътно поддържане" на област Благоевград, в което влизат пет фирми, изтичат на 2-ри декември, а нови няма заради обжалване на конкурсите в Агенция "Пътна инфраструктура". На заседание при областния управител фирмите гарантираха, че в техническо отношение са оборудвани с най-съвременните автомобили за разчистване на снега, но снабдяването с пясък и химични вещества е осигурено само за ноември. Най-вероятно с фирмите ще бъдат подписани анекси за зимния сезон 2014-2015-а година, заяви директорът на Областно пътно управление Христо Атанасовски.

По повод падналата подпорна стена и откъсването на част от пътното платно в отсечката Симитли - Банско от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура" информираха, че е готово техническото задание за възстановяване на пътния участък.

Днес се очаква да започне ефективното укрепване чрез изграждане на силови конструкции, като в дейностите се използват най-модерните технологии с бърз ефект във времето. Уверенията са до края на ноември неотложните аварийно-укрепителни работи да приключат.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!