Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дълги опашки от ТИР-ове пред ГКПП "Капитан Андреево"

пункт "Капитан Андреево"
Снимка: БГНЕС

Пет километра е опашката от товарни автомобили на граничния пункт "Капитан Андреево". Пред другия граничен пункт - "Лесово", чакат два пъти повече ТИР-ове, като от Агенция "Митници" обясниха, че причината е в щателната проверка на документите заради проведената там миналата седмица акция срещу корумпирани митничари. 

Заради дългото чакане на Лесово, много от камионите са се пренасочили към граничния пункт "Капитан Андреево", където сега се работи на пълен капацитет. Пропуснати са над 500 автомобила на изход и още толкова на вход, което е повече от обикновеното. Началникът на митница Свиленград Тодор Караиванов обяснява:

В момента и митническият пункт "Капитан Андреево", и митнически пункт "Лесово" работят с пълен капацитет. Подържаме постоянна връзка с колегата от митница "Бургас", с колегите от митница "Тракия" в Турция. Рекордни като бройка камиони се обработиха тази нощ на "Капитан Андреево" - 800 камиона в двете посоки. Очакваме нормализиране на обстановката в рамките на 24 часа и струпването на товарни автомобили пред митнически пункт "Лесово" и митнически пункт "Капитан Андреево" да бъде изчистено. Колегите работят и полагат максимални усилия превозвачите да не страдат поради появилите се в последните дни опашки.

На двата пункта трафикът за леки автомобили е нормален.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!