Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължават дъждовете над Италия

Лошото време над Апенинския полуостров продължава и днес.

В резултат на проливните дъждове в Италия свлачище отне живота на дядо и неговата внучка. Нещастието, сполетяло възрастния човек и 16-годишната му внучка, се случи недалеч от град Варезе, област Ломбардия. Част от хълм се свлича и нахлу в техния дом, където по чудо са се спасили останалите членове на семейството. Причините за случилото се разследват, тъй като има и други жилища около образувалото се свлачище, над което е построено футболно игрище.

Потресаващ пейзаж се получи и край един от кварталите на Генуа, където поток преля, отнесе стената на гробището и разпиля над 70 гроба. Продължава и издирването на изчезналия мъж след съботните порои в Генуа.

Хората са повече от ужасени от последствията от непрестанните валежи. Само за област Лигурия, според думите на нейния губернатор Клаудио Бурландо, щетите надхвърлят вече 1 милиард евро. Вицепремиерът Грациано Делрио и началникът на Гражданска защита Франко Габриели са в Генуа за обсъждане на положението. Според прогнозите ситуацията през днешния ден в Лигурия, където вали от сутринта, ще се влоши в по-късните часове от деня, за което хората са своевременно предупредени.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!