Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предупреждават за възможни сривове през зимата в електропреносната мрежа на Североизточна България

Снимка: Архив

За възможни сривове през зимата в електропреносната мрежа на Североизточна България предупреждават от Независимата синдикална федерация на енергетиците в България и призовават държавата да започне процедура по отнемането на лиценза на ЕНЕРГО-ПРО.

В писмо до министъра на енергетиката Теменужка Петкова от организацията алармират, че дружеството нарушава изискванията по лиценза. Сред нарушенията са неспазването на трудовото законодателство и липсата на инвестиции в техническата поддръжка на съоръженията.

Председателят на Федерацията Божидар Митев обяснява:

В лицензите ясно е описано и казано, че лицензиантът, в случая ЕНЕРГО-ПРО, трябва да се придържа стриктно към изпълнението на законодателството в България. Нарушенията са колосални и по отношение на трудовия закон, и по отношение на потребителя. Тук всъщност е нашето най-голямо притеснение – че отношението на инвеститора, собственика, който и да е той, аз не знам кой е ЕНЕРГО-ПРО, и както разбирам никой във Варна не знае кой е ЕНЕРГО-ПРО, кой стои отзад. Тези нарушения са преди всичко в ущърб и потърпевши са потребителите на ЕНЕРГО-ПРО. Това е нашето огромно притеснение.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!