Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От Енерго про Варна отричат, че дружеството не е вложило инвестиции в поддръжката на съоръженията

Управителят на Енерго про Варна Стефан Абаджиев категорично отрече твърденията на председателя на Независимата синдикална федерация на енергетиците в България Божидар Митев, че през последните години дружеството не е вложило никакви инвестиции в поддръжка на техническите съоръжения и през зимния период има само два аварийни екипа за Варна. Абаджиев посочи:

"Това е абсолютна лъжа. Това не е вярно. Ако имаше даже частица истина в това твърдение Държавната комисия за енергийно и водно регулиране отдавна щеше да е взела мерки най-малкото да информира обществеността. Ние сме под постоянен контрол, така че мога абсолютно категорично да кажа, че това не е вярно. Инвестиции ние правим постоянно, но се оказа, предвид каква е регулаторната рамка от миналата година в ценовите решения на ДКЕВР, за такъв регулаторен период са закрепени нулеви инвестиции, т.е. всичко, което правим е в рамките на възможностите, предоставени в цените. За последните месеци ние сме направили 34 милиона инвестиции. Освен това, отчетът ни за миналата година и отчетът за следващата година ще бъдат в Интернет. Всеки може да ги види".

Стефан Абаджиев каза, че през следващата седмица ще представи  пълната информация за зимната подготовка на дружеството, както и размера на вложените инвестиции.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!