Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Видинско училище се нуждае от 1,2 милиона лева за саниране

Снимка: БГНЕС

Видинското училище "Св. св. Кирил и Методий" търси 1 милион и 200 хиляди лева за саниране. Сградата на учебното заведение е най-голямата в дунавския град. Директорът на учебното заведение Любомир Миланов заяви, че обновяването на сградата е наложително.

Ние имаме изготвен проект на сметна документация за саниране на училището, което е в много окаян външен вид. Облива се с вода цялата сграда и това нарушава външния вид, пада мазилка и така нататък. И ние се стремим по всякакъв начин да убедим общинското ръководство, че това е необходимо.
Ръководството на учебното заведение е внесло докладна до Общинския съвет за включване на санирането в капиталовите разходи за 2015-та година. Междувременно комисията по финанси и бюджет към Общински съвет във Видин взе решение докладната да бъде предадена за становище на кмета на общината, каза общинският съветник Добрин Иванов: 
Някои от нещата, специално за санирането, ще трябва да се кандидатства по проект. Иначе по принцип за оградата и за другите дейности, които са по предписание, може би ще се включат в капиталовите разходи за догодина.
Общинският съветник обясни, че общината е собственик на училището и като такъв, тя трябва да кандидатства с проект за финансиране на дейностите по саниране на училищната сграда.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!