Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 300 служители на МВР са командировани за днешната мащабна операция

Светлозар Лазаров
Снимка: БГНЕС

Над 300 служители на МВР са командировани за мащабната антитерористична операция, която се провежда на различни места в страната, съобщи главният секретар на МВР Светлозар Лазаров:

Беше проведено съвещание във Върховна касационна прокуратура с участието на прокуратурата, на МВР и на ДАНС. В тази връзка беше издадено постановление за оказване на съдействие от страна на Министерството на вътрешните работи за провеждане на специализирана операция по охрана на обществения ред и прочистване на определени адреси на територията на Пазарджик, Пловдив, Харманли и на територията на Смолянска област. Изпратил съм необходимите служители, само командированите служители са над 300, и отделно имаме участие на местните структури. На определени адреси са проведени всъщност обиски, претърсвания и изземвания. Търсени са забранени предмети. Иззети са съответните веществени доказателства, но за всичко останало компетентната структура е прокуратурата.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Продължава мащабната антитерористична операция в няколко града на страната

Продължава специализираната операция, която ДАНС, МВР и прокуратурата провеждат срещу проповядването на война и на антидемократична идеология в няколко града в страната. Според прокуратурата акцията се осъществява в Пазарджик, Пловдив, Смолян и Хасково...

обновено на 25.11.14 в 18:55