Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ангелкова: Водят се разговори за визовия режим за страни с много туристи в България

| обновено на 26.11.14 в 11:08
Николина Ангелкова
Снимка: БТА

Министърът на туризма Николина Ангелкова откри първия форум, който цели обединяване на туристическия бизнес на балканските страни, под мотото "Балканите – природа, история, култура". Организаторите на събитието желаят да привлекат интереса към предлаганите туристически услуги в България и останалите държави на Балканите. Форумът е финансиран от бизнеса и е насочен към професионалистите в бранша.

Ангелкова изтъкна, че са започнали разговори за облекчаване на визовия режим със страни, които са основни пазари за българския туристически продукт. Предстоят разговори с министрите на външните и вътрешните работи за уточняване на детайлите. 

В туристическия форум Go to Balkans участват над 100 фирми от 10 страни. Обединението от балканските страни ще направи по-атрактивен общия туристически пазар и ще увеличи възможността за промотиране на страните така, че да бъдат привлечени повече туристи от далечни дестинации, като Китай, Индия и Япония, каза още министър Ангелкова. 

Председателят на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти Байко Байков обясни:
Балканите са наистина едно изключително място, истинска мозайка на културно-историческо богатство, природно разнообразие. Като добавим и традиционното гостоприемство на балканските народи, се получава наистина един изключително интересен елемент в сферата на международния туризъм. 
Във форума участват и представители на Германия, Великобритания, Мароко и Индия.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!