Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Порожанов оглави ДФ "Земеделие"

| обновено на 27.11.14 в 19:44
Снимка: БГНЕС

Управителният съвет на Държавен фонд "Земеделие" реши, че финансовият министър в последното служебно правителство Румен Порожанов отново ще оглави Фонда.

Без нови хора в управлението на Фонда, който разпределя и плаща милиарди за земеделие. Така можем да обобщим решението на Управителния съвет. Начело отново застава Румен Порожанов, който ръководеше институцията между 2011-а и 2013-а година. В този период, по мнение на фермерите, скандалите с иначе достатъчно скандалния фонд утихнаха. Пострада обаче самият Порожанов, който беше причакан и пребит пред жилището си от неизвестни нападатели. Година и половина по-късно Порожанов се оттегли от поста без обяснения. В дейността му от днес нататък ще му помагат четирима заместници. Двама от тях Живко Живков и Атидже Алиева и досега заемаха тези позиции, а другите двама Лозана Василева и Атанас Добрев за по няколко месеца бяха изпълнителни директори на Фонд "Земеделие". 

Румен Порожанов е магистър по "Аграрен бизнес, икономика и мениджмънт" и по "Отбранителна индустрия, икономика и мениджмънт" от Университета за национално и световно стопанство в София. Има специализации по публични финанси, публично управление и структурни реформи в Joint Vienna Institute, Австрия.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!