Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доц. Йовчо Йовчев е новият прокурист на Университетската болница в Стара Загора

Доц. Йовчо Йовчев е новият прокурист на Университетската болница „Проф. Стоян Киркович” в Стара Загора. В петък министърът на здравеопазването Петър Москов разпореди пълна проверка на дейността на болницата.

Доц. Йовчев е от клиниката по хирургия, беше и в предишния борд на директорите, когато шеф на Университетската болница бе доктор Петър Атанасов. Нов изпълнителен директор здравното заведение може да има не по-рано от средата на януари, съобщи за „Хоризонт” д-р Ваньо Шарков - заместник-министър на здравеопазването. Първо трябва да бъде избран новият съвет на директорите, който ще излъчи и следващият изпълнителен директор на Университетската болница в Стара Загора. Тя е в списъка на болниците с най-много задължения в страната. Дългът, който надминава 20 милиона лева, бе резултат от механичния сбор на задълженията на бившата многопрофилна и университетска болница, които бяха слети по време на предишното управление на ГЕРБ. 

Проф. Петрана Чакърова – назначена за изпълнителен директор в мандата на кабинета „Орешарски”, бе обект на непрестанни критики от страна на депутати от ГЕРБ и на ръководството на Община Стара Загора. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!