Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иницитивата "Моята екоКоледа" отново ще учи на отговорност към природата

Четвъртото издание на "Моята екоКоледа" се открива в София. Инициативата цели възпитаване на отговорност към природата, каза за "Хоризонт" Ралица Касимова от сдружение "Устойчиво общество".

Идеята е да съберем на едно място хора, приятели, партньори, с които работим и с които показваме, че здравословният начин на живот, устойчивото потребление могат да имат достъпна форма. За целта сме поканили много творци, производители на родна българска продукция, издателства с книги и списания на родителска и на кулинарна тематика. Работилници ще има много, музикални, коледни играчки, дърворезба, занаятчии ще има. Общо взето, ще бъде доста шарено, вкусно и весело. Идеята е да образоваме децата, да ги забавляваме, да им покажем, че играчките могат да бъдат от подръчни и рециклирани, естествени материали, че могат сами да изработват сувенири и подаръци и да научат нещо ново. Да си тръгнат оттук с нещо, което сами са изработили с ръцете си, обясни Касимова.

Събитието ще продължи в София до 14-и декември, след което ще бъде представено в Пловдив, Бургас и Варна.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Бродирани картички за Коледа и други изненади

„Бродирани вълшебства“ - така се нарича тазгодишната коледна изложба на майсторките от национален клуб „Българска бродерия“. В Дома на културата „Средец“, намиращ се до парка Заимов -   до 15 декември те ще покажат в какво се крие уникалността на..

публикувано на 10.12.14 в 14:16

Работилницата на Дядо Коледа отвори врати в община Благоевград

Работилницата на Дядо Коледа за трета поредна година отвори врати във фоайето на община Благоевград. Децата бяха посрещнати от директор Дирекция „Хуманитарни дейности” Христина Шопова, която изрази радостта си отново да види фоайето, изпълнено с..

публикувано на 08.12.14 в 17:24

Сняг за Коледа прогнозират синоптиците

Сняг по Коледа обещават синоптиците. Средномесечната температура през декември ще бъде около нулата. Най-ниските температури ще са между минус 10 и минус 5 градуса, а най-високите ще достигнат плюс 10 - 12 градуса, съобщи Леночка Ангелова ,..

публикувано на 08.12.14 в 16:43