Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До края на годината магазините в Гърция ще са отворени и в неделите

Снимка: ЕПА/БГНЕС

С отворени магазини в неделя Министерството на развитието в Атина стимулира потреблението. От днес до края на годината магазините ще работят всеки ден.

Търговците от малките магазини, които нямат достатъчно персонал, протестират и за това, че големите търговски вериги им отнемат клиентите.

Днес синдикатът на частните служители обяви стачка с протести. Почти половината от търговските обекти в Атина и Солун са отворени. В Патра търговците отказват да работят.

Милион и половина безработни гърци не пазаруват не защото не им е удобно работното време на магазините, а защото нямат средства. Време имат – пари нямат”, коментира в парламента депутатът от опозицията Димитрис Стратулис.

Синдикатите съобщават, че реално тези, които работят в неделя, не получават допълнително заплащане. Църквата също е против работа в неделя, като ден за литургия.

Клиентите са доволни от възможността да съчетаят неделната разходка с пазаруване. Отворените магазини имат посещения, но оборотът е слаб, споделят работещите днес търговци.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!