Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хората отново се събраха пред френското посолство в София в знак на съпричастност

Снимка: БГНЕС

Софиянци отново се събраха пред френското посолство, за да почетат паметта на жертвите на атентата срещу седмичника "Шарли ебдо".

Много хора, съпричастни към скръбта на френския народ дойдоха и тази вечер пред дипломатическата мисия, за да склонят глава и да запазят минута мълчание. По този начин те показват отношението си към болката от терористичния акт, извършен в Париж преди два дни. Чрез присъствието си, запалените свещи и цветята хората се присъедиянват към общата солидарност в подкрепа на свободата на словото  и показват състрадание към загиналите.

Че сме съпричастни, че никой не е застрахован и че българският народ съчувства на френския приятелски народ. Смятам,  че терористичната атака е отвратително жестока, това е нещо, за което трябва вече много да се замислим, защото има хора, тук не включвам всички мюсюлмани, просто фанатици, които не се спират пред нищо, казва жена, дошла пред мисията.

Запалих две свещи - едната свещ е за демокрацията, а втората е за тези, които загинаха във Франция. Душата ми плаче за родителите и жертвите на атентата в Париж, допълва  мъж.

По оградата на френското посолство са подредени различни карикатури с надпис "Аз съм "Шарли".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!