Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Два нови обиска са извършени в Брюксел заради разследването на разбитата ислямистка група

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Нови два обиска са били извършени днес в Брюксел във връзка с разследването на разбитата преди дни ислямистка терористична група. От прокуратурата потвърдиха за претърсванията, без да посочват подробности и конкретни места, като съобщиха само, че за момента няма нови арести.

По-рано днес министърът на правосъдието Коен Геенс заяви в телевизионно интервю, че „мозъкът” на осуетената терористична атака все още не е заловен. Той отказа да уточни дали са верни публикациите, че мъжът, планирал и дирижирал предотвратените в четвъртък атентати, се намира в Гърция. Геенс потвърди само, че лицето, което се издирва от белгийските власти, не е сред четиримата мъже, арестувани вчера в Атина.

Междувременно един от водещите френскоезични всекидневници - „Льо Соар”, публикува резултати от собствено социологическо проучване, според които 80 на сто от белгийците се страхуват от нови опити за атентати на територията на страната.

От вчера армията там патрулира наред с полицията с цел гарантиране на сигурността на „чувствителни” сгради и обществени места.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

На свобода остава предполагаемият ръководител на джихадистката клетка, разбита в Белгия

Предполагаемият ръководител на джихадистката клетка, която бе разбита в Белгия, остава на свобода, съобщи белгийският правосъден министър на фона на съобщенията, че той се намира в Гърция. На въпрос дали заподозреният остава на свобода след като четирима..

публикувано на 18.01.15 в 16:50

Гърция не е открила доказателства за връзка на арестуваните в Атина с предотвратените нападения в Белгия

Гърция заяви, че не е открила доказателства за връзка на арестуваните вчера с предотвратения заговор за нападения в Белгия. Гръцката полиция извърши арести в Атина, след като белгийските власти издирват белгиец от марокански произход, който се укрива в..

публикувано на 18.01.15 в 19:01