Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отхвърлено беше предложението такситата да се движат в бус лентите

Снимка: БГНЕС

Транспортната комисия в парламента отхвърли на първо четене предложението такситата да имат право да се движат в бус лентите. В момента това е разрешено само на градския транспорт и маршрутките.

Депутати от Реформаторския блок смятаха, че ако облекчението се въведе и за такситата, ще направи таксиметровият превоз предпочитан от хората.

Станислав Иванов от ГЕРБ обаче подчерта, че това искане не отговаря на добрите практики в Европа. 

За да може един ползвател на таксиметрова услуга, възползвайки се от това право, шофьорът да стигне по-бързо от точка А до точка Б, ще ограничим ползвателите на обществения транспорт, автобуси, тролеи и така нататък, които няма да могат да се движат по обособените трасета и ще рефлектира върху трафика на тези моторни превозни средства, които, неизпълнявайки графика, вече знаете какви негативни моменти ще има, когато хората ще закъсняват за работа. Тук говорим за един ползвател на услугата, съпоставен към всички останали, които ползват обществения транспорт, посочи Станислав Иванов от ГЕРБ.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Минималните тарифи на такситата в София ще бъдат ясни до края на седмицата

До края на седмицата трябва да станат ясни минималните тарифи на такситата в София, обяви заместник-кметът по транспорта Любомир Христов . В момента въпросът се обсъжда с представители на таксиметровите компании.  Към настоящия момент не обсъждаме..

публикувано на 27.10.14 в 16:42

Определят минимални цени за такситата в Търговище

Общинският съвет в Търговище ще определи минимални цени за такситата в града. Предложението е за 60 стотинки на километър през деня и 70 стотинки на нощна тарифа. Докладната записка е на заместник-кмета Емине Якубова и е в отговор на настъпилите промени в..

публикувано на 27.11.14 в 08:43

Предлагат минимални тарифи за такситата в Бургас

Таксиметровите автомобили в Бургас да возят клиентите си минимум за 75 ст. дневна и 85 ст. нощна тарифа. Минималните тарифи ще трябва да бъдат гласувани от местния парламент на предстоящата общинска сесия. Докладната записка е входирана от общинския..

публикувано на 14.10.14 в 09:43