Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Путин нарече украинската армия "чуждестранен легион" на НАТО

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Руският президент Владимир Путин заяви, че правителството в Киев не желае политическо решение на конфликта в Източна Украйна. Според Путин в редиците на украинската армия се сражават много чуждестранни войници, които не защитават националните интереси на Украйна:

Част от нея са официалните подразделения, но по-голямата й част се състои от т.нар. "доброволчески, националистически батальони". Всъщност това дори не е армия, а чуждестранен легион, в този случай натовски легион, който, разбира се, не преследва националните интереси на Украйна. Той има съвсем други, геополитически цели за ограничаване на Русия.

По-рано министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров обвини Киев за подновеното насилие и цивилните жертви в Източна Украйна. Според първия руски дипломат единственият път за решение на кризата е прекият диалог.

Мирният процес трябва да се възобнови. И затова ние полагаме съответните усилия. На първо място, най-сетне да започне пълноценен, устойчив, пряк диалог между Киев и опълченците.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!