Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Комисията за финансов надзор ще докладва за състоянието на пенсионните фондове

Снимка: Капитал

Ръководството на Комисията за финансов надзор ще докладва за състоянието на пенсионните фондове. Очаква се пред комисията по бюджет и финанси в парламента да бъде представена позицията на финансовия регулатор за състоянието на сектора и за предлаганите промени в структурата на пенсионния модел.

Деветте пенсионни дружества са проверявани редовно, но има нужда от повече контролни функции на регулатора, заяви пред социалната комисия в парламента ресорният заместник-председател на КФН Ангел Джалъзов.

Засега нито Джалъзов, нито ръководителят на Комисията Стоян Мавродиев са изказали становище по предложението на финансовото министерство парите на хората, които искат да се осигуряват за втора пенсия в държаното обществено осигуряване, да се съхраняват в Сребърния фонд. От министерството на Владислав Горанов настояват да можем всяка година да избираме къде да се правят вноските ни в частен фонд или в държавния.

След изслушването на Комисията за финансов надзор Горанов също ще отговаря на въпроси на депутати в рамките на блиц контрола.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!