Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българското знаме в родното място на Желю Желев е спуснато наполовина

Снимка: БГНЕС

Българският трибагреник на кметството в село Веселиново - рожденото място на Желю Желев, вече е спуснат наполовина в памет на първия демократично избран президент на България. От 2007-а година президентът Желев е обявен за почетен гражданин на община Смядово припомни кметът на село Веселиново Йорданка Димова.

Желю Желев е бил, вече в минало време, един скромен младеж, който е останал без майка с баща. Бил е организиран младеж. Бил е секретар на комсомола тук. Организирал е бригади, екопътеката, която е от неговата фондация съвместно с община Смядово. Ползва се екопътеката, има направен заслон, доста хора я посещават. В селото си го уважават. За него няма нация, всички сме хора. Погреба и баща си, скоро им прави помен на брат си, на майка си и на баща си, тук в село. Каквото е постигнал, го е постигнал сам, посочи кметът на село Веселиново Йорданка Димова.

Както ви информирахме, 1-ви февруари, неделя, е обявен за ден на национален траур по повод кончината на Желю Желев.

Поклонението ще започне от 12.00 часа в Патриаршеския храм "Св. Александър Невски".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Христо Панчугов: Желю Желев е един от хората, които зададоха курса на България към евроатлантическа интеграция

„Желю Желев е един от хората, които зададоха курса на България към евроатлантическа интеграция. Той никога не остави съмнение, че принадлежи към демократичната общост на Източна Европа и целия демократичен свят. Именно като такъв ние трябва да го..

публикувано на 30.01.15 в 16:17

1 февруари ще бъде ден на траур в памет на президента Желю Желев

Министерският съвет обяви 1 февруари за ден  на национален траур по повод кончината на президента  (1990-1997 г.) д-р Желю Желев . В негова памет националните флагове на държавните институции ще бъдат свалени наполовина. Министерският съвет създаде..

публикувано на 30.01.15 в 16:03

1 февруари е обявен за ден на национален траур по повод кончината на президента Желю Желев

Министерският съвет обяви 1 февруари за ден на национален траур по повод кончината на президента на Република България д-р Желю Желев (1990-1997 г.). В негова памет националните флагове на държавните институции ще бъдат свалени наполовина...

публикувано на 30.01.15 в 17:35

Напусна ни първият демократично избран президент д-р Желю Желев

На 79-годишна възраст почина президентът  Желю Желев (държавен глава 1990-1997).  Един от най-изявените дисиденти, д-р Желю Желев е първият демократично избран президент на България. Роден е в село Веселиново, Шуменско, завършва философия в СУ „Св...

публикувано на 30.01.15 в 15:32

Почина президентът Желю Желев

На 79-годишна възраст почина президентът Желю Желев (държавен глава 1990-1997).  Един от най-изявените дисиденти, доктор Желю Желев е първият демократично избран президент на България. На 3-ти март тази година той щеше да навърши 80 години. Роден е в..

обновено на 30.01.15 в 15:28