Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сириец почина от менингит в бежанския център в Пъстрогор

В бежанския център в Пъстрогор е починал 19-годишен сириец.

Той е бил настанен в центъра на 14-и януари, като последната седмица се оплаквал, че е болен. Вчера състоянието му се е влошило и младежът починал. След направената аутопсия е станало ясно, че е бил болен от бактериален менингит. 

Заболяването не е заразно и не се причинява от вирус, така че на практика опасност за останалите бежанци няма, каза за "Хоризонт" директорът на центъра Георги Марков. Направена е основна дезинфекция на сградата.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

61% от местата за настаняване на бежанци у нас вече са заети

61% от местата, с които разполагат териториалните поделения на Държавната агенция за бежанците, вече са заети. „От общо 6 000 възможности за настаняване на чужденците, към 23 януари година са ангажирани 3 672“, съобщи в представителят на Агенцията Татяна..

публикувано на 30.01.15 в 15:14

Доц. Анна Георгиева: Децата на бежанци не бива да се пускат на училище без да говорят български

С увеличаването на бежанците у нас, все повече се увеличават и децата, които не знаят български, но ходят на училище заедно с другите ученици и се обучават на език по масовите учебни програми по всички изучавани предмети на език, който не владеят..

публикувано на 23.01.15 в 17:40

Кунева предлага общините, които приемат бежанци, да не плащат за национално съфинансиране по европроекти

Вицепремиерът Меглена Кунева ще предложи общините, които приемат бежанци, да не плащат вноски за национално съфинансиране по европейски проекти, и да могат да използват парите за интеграция. Кунева коментира така напрежението в лагера в Харманли:..

публикувано на 23.01.15 в 14:18