Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Павлова: АМ "Марица" трябва да е готова до края на август

Лиляна Павлова
Снимка: БГНЕС

Автомагистрала "Марица" ще бъде завършена окончателно до края на август тази година, съобщи в Хасково министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова. Тя е в града, за да разясни програмата за енергийната ефективност и безплатното саниране на жилищни сгради.

Хасково и Димитровград са бенифициенти в програмата "Региони в растеж", която е на стойност 3 милиарда лева и скоро ще бъде приета в ЕК, съобщи министър Павлова:
Резервираният бюджет за Хасково е 32 милиона и резервираният бюджет за Димитровград, който е 23 милиона. Те ще могат да финансират дейности свързани с градска среда, благоустрояване, градски транспорт, енергийна ефективност на училища и детски градини.
За две седмици подадените заявления за саниране са вече 300, обясни  Павлова и допълни: 
Програмата е социална. Тя не разделя нито общините на наши-ваши, напротив, дава шанс на всяка една община, независимо кой е кметът, да участва активно. И съответно за всички граждани, които живеят в такива сгради, защото искаме да спазваме това, че частната собственост е неприкосновена. Гарант за това ще е именно такова едно целево сдружение, чрез което те ще кандидатстват, ще получат финансирането. То приключва да функционира и няма правомощия, нито да се разпорежда с нечий имот, дори ако някои има платени задължения или няма платени задължения.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!