Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Инж. Георги Златев: Наводнения са нанесли щети на пътищата за 13-14 млн. лева

Снимка: БГНЕС

Последните наводнения са нанесли щети на пътищата за 13-14 милиона лева. Това обяви пред "Хоризонт" инженер Георги Златев от Пътната агенция. 80 процента от областните пътни управления са подали информация за нанесените поражения. Очаква се това да направят и управленията в Бургас, Добрич, Варна и Шумен, след като се оттекат водите, залели пътищата в тези райони. Агенцията ще иска от държавата допълнителни суми за ремонти на повредени от бедствията пътни участъци:

В нашия бюджет е заложено едно перо, което е именно за целево финансиране на подобни аварийно-възстановителни работи. То не би могло да поеме подобни мащабни ремонти, така че за останалата част от средствата ще се опитаме да получим съдействие и от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Дезинфекцирани са улиците в Елхово, където водата се е оттеглила

Трети ден нивото на река Тунджа в района на Ямбол и Елхово продължава да пада. Ситуацията около Елхово обаче продължава да е критична, заради големия разлив и високите подпочвени води. С още два сантиметра е спаднало нивото на Тунджа край Елхово..

публикувано на 06.02.15 в 11:49

Бедствено положение е обявено в 3 села на община Сатовча

В три села на община Сатовча е обявено бедствено положение. Няколко свлачища се активираха в родопската община след обилните валежи и подкопаха пътища между населените места. Пропадна пътят за село Осина, затрупан е водопроводът в Плетена. На много места..

публикувано на 06.02.15 в 10:09