Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отстранена е аварията на водопровода в коритото на Арда в Кърджали

Снимка: БГНЕС

Отстранена е тежката авария на магистралния водопровод в коритото на река Арда в Кърджали. Положена е нова 100-метрова тръба, укрепена с бетонови подпори. По бреговата ивица са изградени защитни насипи.

До няколко часа ще бъде пусната водата в засегнатите от повредата пет жилищни квартала и 20 села.

В късния следобед бяха пуснати две от турбините на водно-електрическата централа на язовир "Кърджали", спрени за две денонощия заради спешните аварийни дейности.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

До края на деня Кърджали и Момчилград ще имат вода

В област Кърджали остава код жълто заради очаквания пулсиращ вятър до 30 м/сек. Прогнозата е, че към 17 ч. ще започнат и по-обилни валежи. "Работи се по отстраняването на аварията по водопровода и до тази вечер се надяваме да потече вода за жителите на..

публикувано на 06.02.15 в 13:17

Свлачище събори къща в близкото до Кърджали село Сипей

Десетина други сгради са заплашени от пропадане заради активизирано от пороите голямо срутище. По всяка вероятност ще се наложи няколко семейства да бъдат евакуирани, но хората се притесняват от посегателства върху имуществото им. Скъсан е  водопровод и 200..

публикувано на 05.02.15 в 18:04

Продължава ремонтът на скъсания магистрален водопровод в коритото на река Арда в Кърджали

Продължава ремонтът на скъсания магистрален водопровод в коритото на река Арда в Кърджали. Аварията остави без водоподаване части от града и близките села. Цяла нощ аварийните групи работиха за отстраняване на повредата. В района беше монтирано мощно..

публикувано на 05.02.15 в 10:51

Щети за 8 милиона лева след пороите в Кърджали

За осем милиона лева са нанесените от пороите щети в община Кърджали. Според кмета Хасан Азис, необходимо е да се извърши спешно укрепване на най-опасните свлачища в четири села и да се възстановят улични настилки в десет населени места. В други девет..

публикувано на 04.02.15 в 19:08

Прекратиха изпускането на язовир „Кърджали“, търсят аварията на водопровода

Изпускането на вода от язовир "Кърджали" е прекратено в 7 часа тази сутрин. Преустановена е и работата на Водно-електрическата централа към язовира, съобщи за Радио Стара Загора областният управител на Кърджали Илия Илиев. Мерките са предприети, за да..

публикувано на 04.02.15 в 10:31