Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Деца в неравностойно положение ще могат да карат безплатно кънки на ледената пързалка при езерото "Ариана"

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Деца в неравностойно положение ще могат всяка събота да карат кънки безплатно един час на ледената пързалка при езерото "Ариана" в столицата. Инициативата е съвместна между БНТ HD и спортното министерство и започва от днес. Това е част от изненадите по случай първия рожден ден на най-новия канал на Българската национална телевизия.

Въпреки че излъчването на БНТ HD  започна със излъчването на Олимпиадата в Сочи и се утвърди със Световното първенство по футбол, целта не е пряката конкуренция с големите спортни канали, заяви главният продуцент Боряна Тончева:

Бихме искали да развием социалната линия, защото смятаме, че като обществена медия сме длъжници на хората да им предложи предавания, които са посветени на масовия спорт.

Съвместно със спортното министерство ще бъде организиран по един час всяка събота за каране на кънки за деца с увреждания:

Ние ще снимаме историите от пързалката, ледените истории, по БНТ HD. Една малка рубрика, в която очакваме всъщност да направим една снимка какво се случва с нашето общество през призмата на една ледена пързалка, какво ги вълнува децата, какво биха искали да правят, какво не им достига, обясни Тончева.

В момента се търсят партньори, с които инициативата да бъде продължена и през летните месеци с други видове спорт. Няма да липсват и изненади в ефира:

Тази вечер започва новото предаване на телевизията. "Арена спорт" се казва, в 21,30 часа е началото. Това ще е предаване на спортната редакция за актуални новини, анализи, коментари.

Всички, които искат да се свържат със спортната редакция на БНТ, могат да го направят на редакционни мейл или във "Фейсбук".



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!