Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Даниел Митов: България не се готви да воюва с когото и да било

Даниел Митов
Снимка: БГНЕС

България не се готви да воюва с когото и да било, нито има намерение от страна на който и да било да воюва с нас. Това каза министърът на външните работи Даниел Митов. България не заплашва никого с комуникационен координационен център от 40 човека. Министърът каза още, че справката от генералното консулство и посолството ни в Украйна не дава повод да се смята, че има наплив от етнически българи, желаещи да напуснат Украйна и да дойдат в България:

Както всички останали държави, които имат национални малцинства в Украйна, сме взели една и съща позиция, а тя е да се спазва принципът на пропорционалност, когато става въпрос за мобилизация. Ние сме предприели мерки да се улесни достъпът на нашите сънародници в Украйна, които се намират в зони на конфликт, да се улесни достъпът им до визи и който иска може да дойде в България. Те са добри дошли. В момента работим да махнем и таксите по отношение на визите.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

АБВ ще предложи да се приеме декларация за неучастието на България във военни действия в Източна Украйна

Парламентарната група на АБВ ще предложи на Народното събрание да приеме декларация за неучастието на България   във военни действия  и подкрепа на усилията за мирно разрешаване на конфликта в Източна Украйна. Това обяви лидерът на партията..

обновено на 10.02.15 в 16:41

БСП ще внесе проект за декларация против уреждането на украинската кризата по военен път

БСП също ще внесе проект за декларация, с която всички партии да се обявят против уреждане на украинската кризата по военен път. Лидерът на партията Михаил Миков настоя да бъдат защитени етническите българи в Украйна. Михаил Миков заяви, че..

публикувано на 10.02.15 в 16:01