Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Водата от ремонтирания водопровод Китка - Варна вече е с пълен капацитет

Снимка: Радио Шумен

Водата от ремонтирания водопровод Китка - Варна вече е пусната с пълен капацитет във ВИК-мрежата в морската столица и в региона. Първите проби показват пълно съответствие на стандартите. Предстои укрепване на свлачището в района на аварията, за да няма други подобни ситуации. 

Бих казала, че реакцията на ВиК Варна за справяне със ситуацията беше изключително добра, навременна и се справиха в рамките буквално на денонощна работа в студа, на денонощен режим, успяха да направят всичко необходимо максимално бързо да бъде възстановено водоподаването, защото все пак 24 населени места в шест общини останаха без вода. До момента остойностяването показва около 120 000 лева, но тук трябва да кажем, че сега има още няколко стъпки, които предстоят. Трябва да се направи укрепване на това свлачище, коментира министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Пуснаха водата по ремонтирания водопровод Китка-Варна

Водата по деривацията Китка-Варна е пусната, количествата обаче са ограничени, за да се извърши промиване и профилактика на водопровода - съобщиха от ВИК-Варна. По този начин дружеството изпълни ангажимента си за отстраняване на аварията, която..

обновено на 18.02.15 в 06:30

Положени са новите тръби на водопровода Китка - Варна, пускат водата в сряда

Новите стоманени тръби на засегнатия от свлачището участък на деривацията Китка - Варна вече са положени, съобщи Валентин Вълканов - управител на ВИК-Варна. В момента се очаква да се втърдят опорните бетонови блокове и в сряда водата ще бъде пусната...

публикувано на 16.02.15 в 10:04