Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Варненци протестираха заради забавянето на строежа на нов стадион

| обновено на 27.02.15 в 21:13
Снимка: БГНЕС

Забавянето на строежа на нов стадион във Варна изведе на протест варненци тази вечер.

Идеята за протеста се появи в социалната мрежа фейсбук - "Искаме стадион "Варна". Става дума за бившия стадион "Юрий Гагарин", чието строителство се забавя вече почти десет години. Организаторите на събитието заявиха, че нямат никакви политически искания, нито са провокирани от предстоящите местни избори.

На място дойде изпълнителният директор на спортния комплекс Марин Митев, който покани протестиращите на среща в пленарната зала на общината. Там протестиращите настояха да разберат дали все пак ще има стадион.

Митев заяви, че до 25-и юли, когато се навършват точно десет години от началото на този проект, той се надява това да се случи. Ако не, има вариант Община Варна, която запазила 150-те декара, които е апортирала в дружеството, да потърси нов инвеститор.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Варненци излизат на протест днес заради нереализирания стадион "Варна"

С протестен митинг под надслов „За нов стадион "Варна" “ варненци смятат да отбележат 10-годишнината от старта на проекта за изграждане на спортното съоръжение за 30 хил. души. Проявата ще се състои днес - 27 февруари, от 17.30 часа пред сградата..

публикувано на 27.02.15 в 15:21