Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Работници протестират заради неизплатени заплати от фирма в Златни пясъци

Снимка: Анелия Кръндева

15 бивши работници на фирма, стопанисваща нощно заведение в хотел в курорта "Златни пясъци", излязоха на протест заради неизплатени заплати. Те поискаха пълна проверка на дейността на фирмата от страна на Инспекцията по труда и обявиха, че ще сезират прокуратурата.

Кореспондентът ни Даниела Стойнова разговаря с две от протестиращите Димитрина Методиева и Джулия Георгиева:

Беше ми обещано едно заплащане, единственото, както на повечето места в България, че трудовият ми договор беше на една сума, а обещаното заплащане на друга сума. Знаете, че в България на много места е така. Просто ни омагьоса с приказки.

А защо не сезирахте инспекцията по труда и прокуратурата?

Сезирали сме Инспекцията по труда. От там можаха да ми помогнат единствено да си получа трудовото възнаграждение, което ми е по договор. Има по-голяма група от персонала, които дори и документите не са си получили. Не им връщат трудовите книжки, не си вдигат телефона. Лъжат, че чакат пари от Перу, от Америка, от Италия, от Испания, от КТБ. 

Колко души са измамените общо?

Измамените са около 15 човека. Общата сума е около 9500 лева като обещани пари. В началото имахме обещание за много повече от това, което беше в договора и ние затова се съгласихме всички.

Колко време работихте и колко ви платиха досега?

Работих месец там - нищо не са ми платили досега.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!