Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Одобряват критериите за кандидатстване по мярката за инвестиции в земеделските стопанства

Снимка: БГНЕС
Комитетът по наблюдение на Програмата за селските райони заседава в момента, за да одобри критериите за кандидатстване по мярката за "Инвестиции в земеделски стопанства". Това е една от най-атрактивните мерки в програмата и тя ще бъде отворена преди официалното ѝ одобрение от Брюксел.

Очаква се държавата още този месец да отвори за кандидатстване мярката за инвестиции на собствен риск. С приоритет ще се ползват проектите в животновъдството, зеленчуковото и овощарското производство, разработките на иновации, както и кандидатите в необлагодетелстваните райони и тези от Северозападна България.

За да се избегне рискът от загуба на държавни средства, в рамките на този прием няма да се допускат проекти за колективни инвестиции.

Вече втора година земеделските производители не могат да кандидатстват по инвестиционната мярка, а интересът към нея винаги е бил голям, тъй като тя позволява с европейски пари да се купува техника. Това обяснява и решението мярката да бъде отворена още преди да бъде официално одобрена.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!