Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма пострадали при пожара в "Неохим" - Димитровград

| обновено на 19.03.15 в 12:15
Снимка: БГНЕС

Няма пострадали при пожара, който избухна тази сутрин в завод "Неохим" Димитровград. Пламъците са започнали при изтичане на азото-водородна смес от инсталация с повреден уплътнител. Пожарът е локализиран веднага, след като са охладени тръбите и е паднало налягането в системата.

На мястото на инцидента са изпратени всички налични пожарни от Димитровград и 3 от Хасково. Не е съществувала и опасност от взрив. Нанесени са щети на пламналата инсталация и в производственото помещение.

От пресслужбата на "Неохим" съобщиха, че при нормален технологичен пуск, вследствие на пропуск на уплътнителна повърхност на байпас на метанатора, е започнало изтичане на азотоводородна смес, която при досега с кислорода във въздуха се е самозапалила. Веднага са предприети действия за спиране на инсталацията и обезопасяване с цел предотвратяване развитието на пожара. Пристигналите своевременно пожарни са обезопасили периметъра, охлаждайки околната повърхност и след падане на налягането в системата окончателно са потушили възникналия пожар. В 9 часа ситуацията е овладяна окончателно. "Неохим" разполага с достатъчни количества амониев нитрат, с които да задоволят заявките на клиентите си.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!