Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Френската полиция е открила мъртвите тела на пет новородени в къща в Южна Франция

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Френската полиция е открила мъртвите тела на пет новородени бебета в къща в Южна Франция. Заподозряната в детеубийство майка е отведена в болница.
Убийство на новородени от майка им е най-вероятната версия след зловещото разкритие в Луша, в южнофренския департамент Жиронд, Мъж е съобщил в полицията, че е намерил мъртво бебе в хладилна чанта в дома си. При обиска на жилището полицаите са открили във фризер още четири бебешки трупчета.
35-годишната съпруга е настанена в болница за медицински и психологически преглед. 40-годишният мъж, шокиран от разкритието, засега е в ареста без повдигнати обвинения. Той е заявил, че не е забелязвал никаква бременност у жена си. Семейството има две дъщери и се ползва с добро име в околността.
Насрочената за днес аутопсия трябва да установи дали децата са били родени живи. 
Случаите на отричане на бременност с драматичен край нараснаха тревожно във Франция през последните години. В момента очаква присъдата си 47-годишната Доминик Кортез, обвинена за убийството на осем новородени. Пред пет години друга френска майка, Доминик Куржо, получи тригодишна присъда за три умъртвени бебета.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!