Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мария Габриел: България в Шенген е най-важната задача на евродепутатите от ГЕРБ

Снимка: БГНЕС

Най-важната задача в дневния ред на евродепутатите от ГЕРБ е приемането на България в Шенгенското пространство. Това заяви заместник председателят на групата Мария Габриел при откриването на  Европейския информационен център в Благоевград.

Европа ни наблюдава внимателно и забеляза колебанията на страната ни през последните две години по темата за приемането ни в Шенген, както забеляза и политическото единомислие днес по този въпрос, каза Мария Габриел и подчерта, че това за нея е приоритет номер едно.

Задължително трябва да продължим да защитаваме влизането на България в Шенген. Това отношение към страна, която де факто е изпълнила критериите, към страна, която де факто пази външната граница на съюза, на фона на всички предизвикателства – нелегална имиграция, „Ислямска държава“. Виждаме какво се случва. Страната ни се справя. Необходимо е да искаме справедливост. Справедливостта означава България да бъде член на Шенгенското пространство. Необходимо е още малко време, за да прокара тази идея своя път и да бъде ясно наложена, допълни още тя.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!