Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдът решава дали шефът на Свиленградската митница да остане в ареста

Пловдивският Апелативен съд ще решава днес дали шефът на свиленградската митница Тодор Караиванов да остане в ареста. За него Хасковският окръжен съд постанови постоянна мярка „задържане под стража” с обвинението за получаване на подкупи на стойност 2700 лева. Караиванов беше арестуван в края на януари при спецоперация на ДАНС след като в рамките на час взе два подкупа, за да не проверява определени тирове. При претърсването на кабинета му бяха открити още над 12 хил. евро, а в жилището му 6 хил. лева и три чувала с митнически документи.

На 5 февруари Апелативният съд вече остави в ареста Караиванов с мотива, че като митнически ръководител той е допуснал корупционно поведение. Вероятно защитата е внесла нови искания, които са довели до обстоятелствена промяна по делото, и днес магистратите пак ще решават мярката за неотклонение на задържания. Предишното дело се гледаше при закрити врати заради използвани СРС-та по случая.

Засега бившият митнически шеф отрича обвиненията срещу него. „Жертва съм на икономически интереси, свързани с контрабандните канали” – заяви Тодор Караиванов пред журналисти на предишното съдебно заседание.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!