Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Планира се намаляване на административната тежест за бизнеса

Снимка: БГНЕС

Министърът на туризма Николина Ангелкова съобщи, че предстои да бъде намалена административната тежест за бизнеса чрез подготвяни нормативни промени.

В анкети над 63% от българите заявяват, че биха избрали родните курорти, ако имат пълна информация за предлаганите услуги, каза министър Ангелкова, преди да посочи предстоящите нормативни промени.

Промяна в законодателната уредба в посока намаляване, от една страна, на административната тежест за бизнеса, особено за семейните къщи, къщите за гости, малките хотелчета. От друга страна, завишаване на контрола по отношение на качеството и услугите, които се предлагат, каза министърът

Тя допълни какви наредби ще бъдат приети скоро.

Една от наредбите, която е особено важна и за летния сезон, е свързана с квалификацията на екскурзоводите. Наредбата за категоризация и прекатегоризация на местата за настаняване и за хранене, обясни Ангелкова.

Министърът коментира и дали тази година ще има ваучери за почивка у нас.

Разговаряме с министъра на финансите. Аз не бих се ангажирала да дам конкретна информация преди с него да сме приключили разговорите по темата, посочи Ангелкова.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Бизнес и студенти се срещнаха в Бургаския свободен университет

30 фирми участваха във форума „Национални дни на кариерата - Добра кариера, добър живот“, който се проведе днес в Бургаския свободен университет. Идеята е да бъдат срещнати представители на бизнеса със студенти, които предстои да се реализират..

публикувано на 01.04.15 в 14:42

За бизнесклимата и дълговете на фирмите във Видин

Дълговете на бизнеса растат, сочат данни на Българската стопанска камара (БСК). През 2013 г. достигат 171 млрд. лева. Спрямо 2012 г. ръстът е в рамките на 1,9 на сто, но спрямо 2010 г. увеличението е от 8,3%, показва статистиката на организацията...

публикувано на 31.03.15 в 12:15