Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започват проверки заради пострадалия дървосекач в планината над село Сенокос

Снимка: БГНЕС

Противоречива е информацията за мъжа, който пострада по време на дърводобив в планината над село Сенокос, Благоевградско.

Собственикът на фирмата Асен Андреев твърди, че пострадалият не е негов служител, но проверката на Югозападното държавно предприятие не потвърждава тази версия. Случаят ще бъде проверен от прокуратурата и Инспекцията по труда.

С тежка травма пострадалият 30-годишен дървосекач беше транспортиран в болница “Пирогов” вчера. До края на деня нито една институция не бе уведомена официално за инцидента, който би се квалифицирал като трудова злополука, ако мъжът е бил нает законно на работа. Това обаче не е така. Собственикът на дърводобивната фирма твърди, че пострадалият и още един човек не работят за него и най-вероятно са бракониери.

Проверката на горските експерти обаче констатирала, че двамата мъже са отсичали маркирана към обекта дървесина. Трудно обясним е и фактът, че собственикът на фирмата вчера е заплатил здравните осигуровки на пострадалия, преди да бъде транспортиран за “Пирогов”.

От Югозападното държавно предприятие, на чиято територия е "Горско стопанство" - Симитли и въпросния обект за дърводобив, започнаха цялостна проверка на фирмата “Асен Андреев”, която има няколко спечелени търга. За добива на 400 кубика дървен материал в района над село Сенокос Андреев е записал, че ще обезпечи двама секачи и един тракторист.

Проверка по случая започва и Областна дирекция "Инспекция по труда" в Благоевград.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!