Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Борисов: Търси се вариант за допълнително заплащане на родителите на деца с увреждания

Снимка: БГНЕС

Във Варна премиерът Бойко Борисов заяви, че вече се търси вариант за допълнително заплащане на родителите на деца с увреждания, които протестираха в няколко града.
Според министър-председателя, при изготвянето на европейски проекти в България се допускат грешки под допустимите две на сто. 

Според Борисов, страната ни е сред най-добрите държави при изготвянето на европейски проекти. Той цитира европейската статистика. 

България е сред първите десет, които са най-добрите от 28. Има зад нас държави с по 15, 30, по 40 процента са наши съседи, грешки, което показва вече много добър административен капацитет на екипите на министрите, на екипите на кметствата.

Борисов съобщи, че заради ефективната борба с контрабандата за три месеца има над 1 милиард лева повече приходи. Премиерът каза, че по време на първия мандат на управлението на ГЕРБ не е фалирала нито една банка. 

Мина кризата финансовата и Орешарски веднага се строполи, което сега ни коства 3 милиарда и 600 милиона - до снощи сме платили на вложителите, над 100 хиляди вложители са си взели парите от КТБ благодарение на това, че има правителство и сме го направили. Три магистрали "Хемус" си ги представете, направени от София до Варна, и на ролкови кънки си ги представете сложени, как отиват в морето и се потапят.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!