Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Младежите от ГЕРБ засадиха 28 дръвчета на Рупите

Снимка: Кети Тренчева

За осма поредна година младежите от ГЕРБ засадиха дръвчета в местността Рупите. В инициативата под мотото "Да пуснем корени в България" се включи и председателят на парламентарната група на партията Цветан Цветанов.

Стотици млади хора от областите София, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Кърджали и Пловдив дойдоха на магнетичното място, пазещо духа на пророчицата Ванга, с амбицията да превърнат десетките пустеещи декари в гора, а инициативата в национална кауза. Над 500 дръвчета вече облагородяват огромното пространство зад храма на пророчицата, а днес символично бяха засадени 28 дръвчета за всяка държава от Европейския съюз.

Началото на инициативата преди осем години поставя Калин Каменов, сега заместник-министър на младежта и спорта:

Имахме желание това пустеещо зад храма на баба Ванга място, да го превърнем в прекрасна гора, която да озелени и разкраси района и същевременно да е ангажимент към всеки един млад човек, който трябва да знае, че освен да желае, трябва и да прави нещо полезно за държавата си. Знам колко им харесва инициативата и съм сигурен, че следващата година, може би ще се превърне в национална.

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов отбеляза:

Зареждането е невероятно, когато виждаш едни млади хора с инициатива "Да пуснем корени в България", което означава, че за тях родината е нещо свято.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!