Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Възможности пред туризма в планините и защитените територии на България се обсъждат на международен форум

Снимка: БГНЕС

Предизвикателства и възможности пред туризма в планините и защитените територии на България е темата на конференция с международно участие, организирана от Българска асоциация за алтернативен туризъм, с подкрепата на Френския институт и платформата "Прозрачни планини".

Различни гледни точки към темата за устойчивото развитие на планините и защитените територии в България ще очертаят експерти и практици. Ще бъде представена и експертизата на успешни български и чуждестранни проекти на неправителствени организации и българските институции в областта на отговорния туризъм, туроператори, къмпинги и хижи, както и проектанти и инвеститори в основните ски дестинации в България.

Целта на форума е да информира за приключенския туризъм в светлината на глобалните туристически тенденции, да акцентира върху значението на качествената и чиста местно произведена храна, живите традиции, автентичното културно наследство и природните ресурси на страната за създаване на уникален туристически продукт с висока добавена стойност. Цели се също така и да се помогне за обмяната на добри бизнес практики, да се представят перспективи за откриване на зелени работни места и развитие пред жителите на обезлюдяващите се селски и планински региони в България, както и да се очертаят възможните решения за устойчиво развитие на българските планини и защитени територии, включително чрез туризъм.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!