Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Търговци в храма" е новата изложба на художника Владимир Запрянов

"Търговци в храма" е поредната изложба на художника Владимир Запрянов, която ще бъде открита в Хасково, а в края на годината ще бъде показана и в столичната галерия "Дега". Негови картини има в частни колекции в повече от 10 държави. Подредил е 15 самостоятелни изложби.

Класика, модерни инсталации и фотографии в изложбата показват хронологията на човешкото съществуване. Художникът обяснява защо мотото е "Търговци в храма":

Търговците в храма са буквално навсякъде, във всички сфери на живота ни, защото храмът като място, в което всъщност се концентрира духа на една нация, в един момент е обсебен от грубия материализъм, който се проявява в най-различни форми, сфери и начини, които  всъщност правят хората някакви други, някакъв тип мутанти, които в един момент загубват смисъла, въобще и посоката. Спасението  за мен е към духовността, нищо ново не може да бъде измислено.

В личен план всеки носи отговорността за собствената си духовна извисеност, или за собствената си нищета и затова отговаря пред Бога, но ако някой върши действия, които целят и успяват масово да манипулират съзнанието, да опростачат общественото съзнание, това вече, според мен, не трябва да се прощава.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!