Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Втори ден продължава ефективният протест на работниците от "ТЕРЕМ - Флотски арсенал" във Варна

| обновено на 15.04.15 в 12:24
Търговище "ТЕРЕМ" протест
Снимка: БГНЕС

Втори ден продължава ефективният протест на работниците от "ТЕРЕМ - Флотски арсенал" във Варна. Те протестират заради смяната на досегашния си управител Георги Стойков

Днес в предприятието пристигнаха изпълнителният директор на "ТЕРЕМ" Огнян Чалъков, придружаван от члена на борда на директорите Мария Вълканова. Те заявиха категорично, че не са доволни от резултатите на дружеството и че това са мотивите за освобождаването на досегашния директор Георги Стойков, а не по политически причини. Работниците, обаче посрещнаха с недоверие и викове коментарите, тъй като приключилият наскоро одит от Министерството на отбраната категорично е показал положителен резултат. Дужеството е преминало и през много други проверки.

От ръководството на "ТЕРЕМ" заявиха, че анализът на резултатите ще бъде направен при нов одит, който ще продължи поне три месеца.

Работниците са категорични, че няма да допуснат новоназначеният нов директор на "ТЕРЕМ-Флотски арсенал" Савин Попов, който също беше на мястото, но този път не се опита да влезе в дружеството.

Днес трябваше да бъде подписан договор с Русия за ремонт на кораби на стойност 45 милиона долара, но от ръководството на "ТЕРЕМ" заявиха, че това ще стане по електронен път.

Заместник-министърът на отбраната Десислава Йосифова свиква следобед съвещание с директорите на "ТЕРЕМ". Утре работниците от предприятието ще се срещнат с премиера Бойко Борисов в София.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!