Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Партията на Бареков може да загуби субсидията си заради неверни данни пред Сметната палата

Снимка: БГНЕС
Партия "България без цензура" не е обявила имената на дарителите си, въпреки че е декларирала дарения за повече от 2 млн. лева. Това става ясно от данни за отчетите на политическите партии за миналата година, публикувани на сайта на Сметната палата. ГЕРБ и ДПС са декларирали, че не са получили нито едно дарение.

От ГЕРБ са декларирали, че партията е разполагала с малко над 13 млн. лева миналата година. Правени са дарения за различни каузи, но дарения за партията не са получавани. Без дарители са се издържали и от ДПС, но партията на Лютви Местан отчита загуба за повече от 2,6 млн. лева. В банкова сметка на партията обаче има над 4,5 млн. лева.

БСП също има банков депозит, който е за малко над 1,3 млн. лева, но все още изплаща заем от малко повече от 260 000 лева.

Партията на Меглена Кунева - "България на гражданите" е разполагала с малко над 1 млн. лева, а ДСБ дори са завършили на загуба от 3 000 лева.

От издателска дейност печели партия "Атака". Прави впечатление, че дарителите на партията са давали по няколко хиляди лева. Лидерът Волен Сидеров е направил дарение от 9 000 лева на партията си.

Единствената партия, която е подала отчета си, но той не е отговаря на изискванията, е "България без цензура". От Сметната палата припомнят, че глобата е между 1 000 и 5 000 лева. Ако нарушението не бъде отстранено, може да се стигне до отнемане на държавната й субсидия.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!