Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ограничено е движението през прохода "Предела"

| обновено на 21.04.15 в 12:17
Снимка: БГНЕС

Все още е затруднено движението по пътя Симитли - Разлог през прохода "Предел", където рано тази сутрин тежкотоварен камион се удари в предпазна стена, а шофьорът му, румънски гражданин, загина на място. Пътният инцидент е станал малко след 4:00 часа.

Полицията продължава на място огледа на смазания ТИР.

По информация от полицията камионът е влязъл от Гърция през ГКПП "Илинден". Вероятно в района на Гоце Делчев е бил натоварен със строителни материали и при спускане от Предел към Симитли, в района, където миналата година пропадна пътят заради скъсана подпорна стена, на ляв завой се е преобърнал.

По все още неизвестни причини шофьорът е загубил контрол над ТИР-а, навлязъл е в лентата за насрещно движение и се е ударил в предпазната стена. Тялото на загиналия румънски гражданин е било открито на пътя. Цялото трасе е било затрупано с каменни плочи, използвани в строителството, с които е бил натоварен камионът.

Според началника на КАТ "Пътна полиция" - Благоевград Димо Чобанов най- вероятната причина за катастрофата е техническа неизправност на камиона, но е възможно и шофьорът да е заспал.

След приключване на процесуално-следствените действия на място специализирана техника ще изтегли ТИР-а от пътното платно. Към момента движението продължава да се извършва само в едната лента, като се регулира от служители на Областно пътно управление и пътноподдържащата фирма. Няма сериозно задръстване от чакащи автомобили.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!